1 de febrero de 2018

Baix el titol "Moncofa necesSita un Museu Etnològic" la meua primera publicació en el CRÓNICA.

Aprofitant la petició que hem varen fer des de la direcció del CRÒNICA de Moncofa, he aprofitat aquesta ocasió per parla de la necessitat de que Moncofa tinga un Museu.
Li done la denominació de Etnogràfic o com també comente en el citat article Etnològic.

Encara que tenen els seus matisos bàsicament la finalitat és la mateixa, recopilar la història del nostre poble, encara que també ho haguera pogut matisar en la denominació de MUSEU DE MONCOFA.
La meua pretensió és de tindre en un lloc, més o menys gran, a on es puguen depositar diferents articles (de tot tipus) que feren referència a la història i evolusió de la nostra població.

 Però voldria alguna cosa més que un museu, no sols un lloc per ficar antigalles i trastos com dirien uns o bens, pertenències i utensilis que pugueren dir uns altres, que tots ells feren al·lusions al nostre passat, també m'alegraria que fora un lloc de recursos i d'encontres i com no, promoure interés per conèixer més de on venim, i promoure mitjançant d'estudis, treballs, concursos, i altres iniciatives, que ens feren orgullosos del que som.

Al mateix temps donar-ho a conèixer, encara que en algunes ocasions ens pareix que tenim poc, si saps mirar, Moncofa és rica, el passat ens han deixat les seues petjades.
A mi m'agradaria tindre el Museu de Moncofa, però que fora un museu obert i viu, plé d'inquietuds.
Com dic en el meu article, és una il·lusió, que sé que no és fàcil, però projectes més complicats s'han portat a terme, i em pregunte, per què no és possible aquest?

Si vols llegir l'article pots entrar en el CRÓNICA del més de Gener i anar a la fulla 11

No hay comentarios: