2 de agosto de 2016

El bureo del Grup de Dances Biniesma, en l'Ermita de Moncofa.



Ahir a la nit, Danses Biniesma Moncofa va fer el seu primer bureo. Estem molts contentes i contents de vore que la gent que va vindre s'ho va passar d'allò més bé.

Gràcies ala rondalla de La Vilavella, per vindre a tocar i pequei també s'estrenaren en els bureos però esperem pugam col.laborar en moltes més ocasions. Gràcies, novament a l'ajuntament i el senyor retor per la logística i deixar-nos ballar en un lloc tant rebonic i emblemàtic del notre poble. 



 Gràcies al grup de danses la Sargantana, per vindre des de València, a l'Arenilla de Borriana, Atzavara de Castello, a Tere Guart Ibañez Ilenia Begnozzi Guart per estar sempre ahí i a totes i tots els balladors i balladores que se varen acostar.


 Va ser una nit especial, va se al encant de la lluna de l'Ermita de Sta. Maria Magdalena tan especial per nosaltres esta nova mostra del saber fer les coses ben fetes, varem vore un grup de gent que el uneix els balls tradicionals valencians i el que estaven present encara que no ballaven, varem gaudir d'una nit meravellosa al voltant de les nostres tradicions que no deuen ovidar-se.


Però ens podrem preguntar que és el bureo, i buscant hem encontrat aquest text.
"El folklore encara es manté viu a les comarques del nord de Castelló. Són molts els pobles que organitzen de manera periòdica bureos, on el ball i les cançons tradicionals formen part de la festa viva del poble i no són només un element de mostra d'escenari o d'exposició que fa olor de naftalina, de bagul i de passat"
Per llegir més aquest article entra en Els Amics del Bureo d'Albocàsser






Si vols vore més fotografies entra en Bureo Ermita de Moncofa.

No hay comentarios: