30 de diciembre de 2012

En recuerdo de Bautista Alós Ferrando


Siempre recordaremos a nuestro muy estimado amigo Batiste Alós, quien a demás de una excelente persona era un amente de la música de banda.
La FSMCV, y principalmente el Comité Provincial de Castellón ha querido hacer un recordatorio a la figura de "Batiste" quien era componente de dicha organización federal.

En la revista "MÚSICA Y PUEBLO" de la FSMCV, número 170  del mes de diciembre en su página 53 sale publicado el presente artículo, al cual nos asumimos en todas sus palabras.

EN EL CASO DE QUE NO LO PODAIS LEER CORRECTAMENTE, LO PUBLICO EN SU INTEGRIDAD, CON EL PERMISO DE LA FSMV

Batiste Alós Ferrando (in memoriam): el meu últim sospir

Per: Comitè Provincial de Castelló FSMCV

El passat mes de setembre, quant s’acabà l’estiu i començava la tardor, en va deixar l’amic i company Batiste, President Comarcal de la Plana Baixa de la FSMCV i President del SUM Santa Cecília de Moncofa.

Pareix mentirà, tant sols unes setmanes abans havíem estat celebrant la trobada de bandes comarcal en Moncofa, allí estava pendent de que tot sortirà bé i així fou, el nerviosisme i l’emoció anaven per dins perquè sempre volia lo millor per a la seva banda. Uns dies avanç de faltar, ens vérem per ultima vegada, en una reunió del Comitè Provincial; ell, com quasi sempre, allí estava fent acte de presencia al igual que feia en concerts, festivals, trobades, certàmens, etc.; home de poques paraules i un poc introvertit, però aportant el seu gra d’arena en tot lo que podia. Sabíem tots dels seus problemes de salut, però quant ens assabentarem de la desagradable noticia de la seva mort va estar rebuda amb gran consternació entre el Comitè Provincial i les Societats Musicals de la comarca.  

Qui hem tingut la sort de conèixer-lo i gaudir de la seva companya pensem que es pot catalogar com una bona persona; amant i apassionat de la música, dels músics i de les bandes; entranyable, senzill, carinyos,.... Persona estimada i volguda per els seus veïns i banda de Moncofa, on ha deixat un vuit que ha fet que tothom es troba desolat. Persona amable, sempre disposada a col·laborar en tots els temes relacionats amb les bandes de música, pensem que ha deixat un gran legat tant com a President de la seva banda com a President de la seva comarca. 

El dia del soterrar, allí estàvem tots per donar l’últim adéu a Batiste, per un costat la seva família, amics i veïns; per un altre costat la seva família musical encapçalada per membres de la Junta Directiva de la FSMCV, tot el Comitè Provincial de Castelló, ex-directius federals, presidents i juntes de la comarca i província, directors i músics. Tancant la comitiva la seva benvolguda banda de música, formada per músics del poble i d’altres pobles, tots amb corbata negra en senyal de dol interpretant la marxa fúnebre “El meu últim sospir”. El trasllat del fèretre a muscles des de sa casa fins l’església va ser molt respectuós, amb un rigorós silenci i escoltant els sons de marxa fúnebre; a l’entrada a l’església li esperaven les diferents banderes, amb crespons negres, de les societats musicals de la comarca. La missa i posterior condol, varem vorer el que la gent t’estimava, pots estar orgullós on estigues, perquè tant la gent del poble com del mon musical han estat al teu costat. Per finalitzar, el trasllat des de l’església fins al cementeri va ser molt emotiu, amb tota la comitiva i la banda de música, fent una ultima parada en la seu social del SUM Santa Cecília de Moncofa on s’interpreta per darrere vegada la marxa fúnebre i acomiadarem, amb aplaudiments i plors, a una de les persones més importants del nostre entorn, però estem orgullosos perquè sabem que una part i una nota musical de cadascú de nosaltres s’han anat amb ell.

Sense pronunciar un “adéu” et diem fins sempre amb un extracte d’una humil poesia:

De que hem serveix derramar hui llàgrimes amb la teva mort,

si ahir hem vares ajudar a omplir de somriures la meva vida.

Allí on estigues, amic, espera’ns perquè algun dia tornarem assentar-nos per tal d’escoltar música de banda.

Descansa en pau, Batiste. Mai t’oblidarem.

(Fotografia cedida por J.V. Manzana)

Muchas bandas y músicos de la provincia quisieron estar presentes, en el funeral en el ´"ultimo adiós a Batiste"

No hay comentarios: