30 de diciembre de 2012

En recuerdo de Bautista Alós Ferrando


Siempre recordaremos a nuestro muy estimado amigo Batiste Alós, quien a demás de una excelente persona era un amente de la música de banda.
La FSMCV, y principalmente el Comité Provincial de Castellón ha querido hacer un recordatorio a la figura de "Batiste" quien era componente de dicha organización federal.

En la revista "MÚSICA Y PUEBLO" de la FSMCV, número 170  del mes de diciembre en su página 53 sale publicado el presente artículo, al cual nos asumimos en todas sus palabras.

EN EL CASO DE QUE NO LO PODAIS LEER CORRECTAMENTE, LO PUBLICO EN SU INTEGRIDAD, CON EL PERMISO DE LA FSMV

Batiste Alós Ferrando (in memoriam): el meu últim sospir

Per: Comitè Provincial de Castelló FSMCV

El passat mes de setembre, quant s’acabà l’estiu i començava la tardor, en va deixar l’amic i company Batiste, President Comarcal de la Plana Baixa de la FSMCV i President del SUM Santa Cecília de Moncofa.

Pareix mentirà, tant sols unes setmanes abans havíem estat celebrant la trobada de bandes comarcal en Moncofa, allí estava pendent de que tot sortirà bé i així fou, el nerviosisme i l’emoció anaven per dins perquè sempre volia lo millor per a la seva banda. Uns dies avanç de faltar, ens vérem per ultima vegada, en una reunió del Comitè Provincial; ell, com quasi sempre, allí estava fent acte de presencia al igual que feia en concerts, festivals, trobades, certàmens, etc.; home de poques paraules i un poc introvertit, però aportant el seu gra d’arena en tot lo que podia. Sabíem tots dels seus problemes de salut, però quant ens assabentarem de la desagradable noticia de la seva mort va estar rebuda amb gran consternació entre el Comitè Provincial i les Societats Musicals de la comarca.  

Qui hem tingut la sort de conèixer-lo i gaudir de la seva companya pensem que es pot catalogar com una bona persona; amant i apassionat de la música, dels músics i de les bandes; entranyable, senzill, carinyos,.... Persona estimada i volguda per els seus veïns i banda de Moncofa, on ha deixat un vuit que ha fet que tothom es troba desolat. Persona amable, sempre disposada a col·laborar en tots els temes relacionats amb les bandes de música, pensem que ha deixat un gran legat tant com a President de la seva banda com a President de la seva comarca. 

El dia del soterrar, allí estàvem tots per donar l’últim adéu a Batiste, per un costat la seva família, amics i veïns; per un altre costat la seva família musical encapçalada per membres de la Junta Directiva de la FSMCV, tot el Comitè Provincial de Castelló, ex-directius federals, presidents i juntes de la comarca i província, directors i músics. Tancant la comitiva la seva benvolguda banda de música, formada per músics del poble i d’altres pobles, tots amb corbata negra en senyal de dol interpretant la marxa fúnebre “El meu últim sospir”. El trasllat del fèretre a muscles des de sa casa fins l’església va ser molt respectuós, amb un rigorós silenci i escoltant els sons de marxa fúnebre; a l’entrada a l’església li esperaven les diferents banderes, amb crespons negres, de les societats musicals de la comarca. La missa i posterior condol, varem vorer el que la gent t’estimava, pots estar orgullós on estigues, perquè tant la gent del poble com del mon musical han estat al teu costat. Per finalitzar, el trasllat des de l’església fins al cementeri va ser molt emotiu, amb tota la comitiva i la banda de música, fent una ultima parada en la seu social del SUM Santa Cecília de Moncofa on s’interpreta per darrere vegada la marxa fúnebre i acomiadarem, amb aplaudiments i plors, a una de les persones més importants del nostre entorn, però estem orgullosos perquè sabem que una part i una nota musical de cadascú de nosaltres s’han anat amb ell.

Sense pronunciar un “adéu” et diem fins sempre amb un extracte d’una humil poesia:

De que hem serveix derramar hui llàgrimes amb la teva mort,

si ahir hem vares ajudar a omplir de somriures la meva vida.

Allí on estigues, amic, espera’ns perquè algun dia tornarem assentar-nos per tal d’escoltar música de banda.

Descansa en pau, Batiste. Mai t’oblidarem.

(Fotografia cedida por J.V. Manzana)

Muchas bandas y músicos de la provincia quisieron estar presentes, en el funeral en el ´"ultimo adiós a Batiste"

27 de diciembre de 2012

Actuación del Coro de Moncofa en Castellón


El pasado domingo, nuestro Coro Parroquial de MOncofa se desplazó a Castellón, a realizar el recital de villancicos en la Parroquia Santo Tomás de Villanueva.

La expectación era muy grande y fruto de ello era el numeroso público que asistió al mismo.
El éxito fué total, recibiendo las felicitaciones de los asistentes.
Albun de fotografies:



Villancico: "Esta nit és bona nit"

23 de diciembre de 2012

Presentació dels equips del Futbol Sala de Moncofa.

Tot els components del Futbol Sala de Moncofa temporà 2012/2013

Escut del Futbol Sala de Moncofa.

Equips masculí

 
Equip de xiques

Equip alevi


20 de diciembre de 2012

El coro de Moncofa, acturá en la Parroquia "Santo Tomás de Villanueva" de Castellón


El coro de Moncofa, actuará el próximo domingo dia 23 de diciembre a las 19.30 horas en la Parroquia Santo Tomás de Villanueva en Castellón.

Según nos consta se están preparando con mucha ilusión, para poder realizar una bonita y alegre actuación con su extenso repertorio de Villancicos.

Seguros estamos que van a cautivar y hacer una tarde muy agradable a los vecinos de dicha parroquia que asistan a la actuación de nuestro coro, ya que los organizadores lo están preparando con especial atención, y han realizado estos carteles anunciadores al Concierto de Villancicos, titulándolo:
"Ven a mi casa esta navidad"
título de unos de los villancicos que cantarán el domingo por la tarde.




18 de diciembre de 2012

Recital villancicos en Moncofa "Ven a mi casa esta Navidad" 2012




El Coro Parroquial "Sta. Mª Magdalena" de Moncofa, realizará un año más el recital de villancicos, en el que se mezclan los más tradicionales con otros más modernos.
El dia 29 de diciembre a las 19:30 horas tendrá lugar en la Iglesia de nuestra parroquia el citado recital, uno de los actos navideños más esperados en nuestro pueblo.
Debemos destacar que el dia 23 de diciembre se desplazarán a la parroquia de Santo Tomás de Castellón para ofrecerles el recital de villancicos que se ha hecho tan célebre en Moncofa.




16 de diciembre de 2012

La ronda de Moncofa, prácticamente terminada.

Estado casi concluido de la nueva Ronda a Moncofa, creo que ahora solo es cuentión de poco tiempo.
Hoy he ido a cominar por dichas obras, y he recorrido sus 1.600 metros aproximados de longitud.
La mejora en el tránsito para ir a la parte sur de nuestra población, será muy grande.

Creo que lo único que falta es el enganche de la luz, pero como se puede apreciar en este reportaje lo que son las obras parece que estña ya casi concluido, y digo casi por decir algo.


10 de diciembre de 2012

Conferencia concierto de Venancio Rius en Moncofa

El próxímo sábado día 15 de diciembre a las 19:30 horas en el edificio Polifuncional de Moncofa tendrá lugar este destacado acto musical.
El protagonista de dicho concierto, será el clarinetista local Venancio Rius Martí

9 de diciembre de 2012

Si no teníamos bastantes dificultades, ahora viene otra plaga para la citricultura. "El Dragón Amarillo"

El insecto que porta la peor plaga de la naranja ya está en Canarias ( El Periódico Mediterraneo - 09/12/2012 )
Una vez he leido el artículo en el periódico Mediterráneo, me he quedado sorprendido una vez más, y he pensado en este refran tan castellano, "A perro flaco, todo son pulgas"

Sí así esta ocurriendo en nuestra citricultura, como no estábamos padeciendo bastante, con tantas plagas y dificultades económicas para mantenerla, ahora nos sale el Dragón Amarillo y si és tan devastador como dicen (que lo és), a lo mejor ahora será la hora de despedirnos de los cítricos de nuestras tierras valencianas.

Como me gusta indagar en lo que leoo he buscado en internet, y aún ha sido peor, "Adiós Naranja Adiós", malas perspecivas veo en ello, el tiempo lo dirá.

"A lo mejor y ahunque digo una barbaridad es la hora de reflexionar, y que nuestros políticos de una vez, se den cuanta de la importáncia que ha tenido y tiene la citricultura en nuestra tierra, que me da la sensación que lo único que quieren, es que desaparezca, no se porqué..."

También podemos enterarnos un poco más del artículo en donde he sacado la fotografia de un periódico de México.(El informador)
http://www.informador.com.mx/economia/2009/141124/6/dragon-amarillo-amarga-a-la-citricultura.htm 

8 de diciembre de 2012

Arturo Moliner Valls estrenà el 25.07.1931 "L'honor dels pobres" en Nostre Teatro

 Arturo Moliner Valls va nàixer a Moncofa a principis de 1900,  a demés de forner, li va dedicar part de la seua vida a a mitat del segle XX a la literatura, i principalment a escriure en valencià, com varen ser guions radiofònic, llibrets de falla, i sobretot sainets valencians, que ens varen interetar en teatres tant en València con en altres llocs de la nostra Comunitat.
Sabem que es va traslladat al Cabanyal (VLC) a on va continuar exercint la seua tasca professional de forner combinan-ho amb l'escritura.

Va rebre moltos homenatges i va tindre gran repercusió el que se li va donar en el 20.11.1954 en el Teatre Escalante de València en reconeixement al seua labor com autor teatral.
A final dels anys uitanta també se li va fer un homenatge postum en la Casa de la Cultura de Moncofa, en el que va vindre el seu fill.

Aquesta referència ha sigut possible gracies al llibre de Ernesto Pérez "Moncofa Artístico, historia y vida" editat en 1985

Podem destacar:

Con diu en el llibret de la seua edició, va ser estrenà en el "Salón Malvarrosa" de València el dia 25.07.1931
Fa referència segons consta en la fulla 2, a un fet que va ocorrer en el platja de Moncofa en aquell temps.


Aquesta comedia valenciana, fa ser el número 100 de la citada publicació.


Dades a tindre en compte:
Nostre teatro,  Arturo Moliner Valls

https://www.todocoleccion.net/app/buscador?from=ayuda&Bu=arturo+moliner+valls
Si algú vol alguna obreta encara les podria adquir en aquest portal d'internet.

No he pogut traure la biografia d'aquest Sr., si algú la te que ho fique en comentaris
Si que he sabut que era natural del nostre poble "Moncofa" i la familia tenia un forn.

Va editat mes de quorante sainets en valencià, en els que podem relacionar els següents:
Amor i creailles
El novio de la meua novia
Palometes
La mare fadrina
Pecat de dona


La víctima de l'orfandat
Lo que el fum s'emportà
Ciutadans, odieu la guerra

La Perla de Llevant : comedia valensiana, en un acte y en prosa  
Un Barber humit : choguet bilingüe, en un acte / oricinal 1932 
TEATRE VALENCIA PECAT DE DONA ARTURO MOLINER VALLS TEATRO FALLERO CABAÑAL 1948 
La victima de sa orfandad Arturo Moliner Assaig/dram Valencià 1 i prosa 2 dones i 5 homes 
Ciutadans, odieu la guerra Arturo Moliner Valls. Comèdia D Valencià 1 - prosa 2 dones i 6 homes
Qui pot més Arturo Moliner Choguet Valencià 1 i prosa 2 dones i 2 homes Valencia
Si vach ahí.. Arturo Moliner Sainet Valencià 1 i prosa 2 dones i 5 homes 
Nostre Teatro "L'honor dels pobres de Arturo Moliner Valls" estrenà el 25.07.1931

EL TEATRO POPULAR EN LA VALENCIA CAPITAL DE LA REPÚBLICA: TEATRO POPULAR / TEATRO AL PUEBLO José Vicente Peiró Barco

06.2016
Hemos recibido una gran sorpresa, ya sabemos más cosas de Arturo Moliner.
Hola buenos dias.
He leido que no teneis información de este señor y me he decidido ha escribiros.
Sí nació en Moncofar como bien decis y yo soy su nieta mayor.
Tengo muchas obras de él y os puedo ayudar en su biografia.
Nostre Teatro "L'honor dels pobres de Arturo Moliner Valls" estrenà el 25.07.1931
Os dejo mis datos por si quereis contactar conmigo.
De antemano gracias y un saludo.
M Amparo Moliner